top of page

Books Authored by Zümra Atalay

Prof. Dr. Zümra Atalay is the founder of the Mindfulness Institute, a mindfulness instructor, and a psychological counselor. She has served as a faculty member in the Guidance and Psychological Counseling Department at universities for many years.

She delivers training in:
✅ MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction)
✅ MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy)
✅ MBCL (Mindfulness-Based Compassionate Living)
✅ SIY (Search Inside Yourself)

She is an active member of .b foundations and EAMBA (The European Network of Associations of Mindfulness-Based Approaches).

Prof. Atalay is also the founding member and president of MINDED (The Turkish Mindfulness Teachers Association) and the co-founder of the Mindoor Mindfulness App.

She is the author of six books on mindfulness and compassion.

Travmaya Duyarlı Mindfulness
Ağustos 2024

Psikoterapist ve eğitimci David Treleaven, on yıllık bir araştırmaya ve klinik deneyimlerine dayanarak, travma farkındalığı olmadan uygulanan mindfulness meditasyonunun travmatik stres semptomlarını şiddetlendirebileceğini tespit ediyor. Yaşadıkları yoğun travmalardan kurtulan kişiler, önü alınamaz şekilde aynı olayları zihinlerinde canlandırarak dahi yeniden travmatizasyon deneyimleyebiliyorlar. Bu durum mindfulness eğitmenleri, travma uzmanları ve dünyanın her yerindeki travmadan kurtulanlar için çok önemli bir soruyu gündeme getiriyor: Mindfulness’ın güçlü faydalarından yararlanırken, travmalardan kurtulanlar için potansiyel tehlikeleri nasıl en aza indirebiliriz?

Prof. Dr. Zümra Atalay'ın özenli çevirisiyle dilimize kazandırılan Travmaya Duyarlı Mindfulness bu kritik soruya yanıtlar sunarken, mindfulness meditasyonunun doğrularına ve yanlışlarına, nasıl uygulanması gerektiğine özveriyle değiniyor; geniş kapsamlı vaka örnekleri aracılığıyla da farkındalığın travmanın iyileşmesine nasıl yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bunun sonucunda, mindfulness’ı güvenli ve dönüştürücü bir şekilde uygulamak isteyenlere güç veren çığır açıcı ve pratik bir yaklaşım elde edilmiş oluyor.

Ağustos 2023

Prof. Dr. Zümra Atalay’ın 7’den 70’e her yeni güne taze ve meraklı bir tutumla bakan bilge ruhlar için hazırladığı Mindful Günlüğüm ile birlikte deneyimlerinizi yazarak kalıcı hale getirebilir, böylelikle gelişiminizi gözlemleyebilir, ardınızda hoş anılarınızı bırakabilirsiniz. Kartlar ile birlikte kullanılacak olan Mindful Günlüğüm’de “Uygulama” yazan kartları uyguladıktan sonra uygulamaya dair duygu ve düşüncelerini dilediğin gibi yazabilecek ve resmedebileceksin.

Mindful Günlüğüm ile çizimlerini, öğrendiklerini mindfulness’ı yaşamına nasıl dahil edebileceğini not edebilirken aynı zamanda hayal gücünü de besleyebilirsin.

mindful-gunlugum
mindful-kartlar
Mart 2023

“Kabul, kendimizi daha huzurlu hissetmek için başvurabileceğimiz bazen en mantıklı bazen ezbere bazen de en bilgece çözüm gibi gelir bize. Bizler aynı zamanda kabulü, değişmenin bir yolu olarak görebiliriz. Bu kitap, kabulün değişim için kullanılan bir yöntem olmaktan ziyade değişimin kendisi olduğunu vurgulamak için yazılmıştır. Kitapta kabulü bir son, bir sonuç veya değişmez bir karar değil; başlangıç ve her an dinamik, aktif bir şekilde hayatlarımıza aktarmamız gereken bir eylem olarak ele alıyorum.”


“Kabul” kişiyi iyileştiren, yaşamı kolaylaştıran, daha sakin daha huzurlu ve barış içinde olunmasını sağlayan şeydir aslında. Aynı zamanda, düşünüldüğü gibi her şeyin sonu değil; tam tersi perdenin açıldığı yer, ana giriş kapısı yani başlangıçtır.


Bu kitap, kabul kavramını yakından tanımanız ve onu pratiğe dökebilmeniz için kaleme alındı. Prof. Dr. Zümra Atalay’ın rehberliğinde iyileştirici etkisi olan birçok yöntem, teknik ve kuramda; dini öğretilerde ve günlük yaşamda, dilimizde sıklıkla adı geçen bir kavram olan kabulü yaşamlarınıza almaya, yeni başlangıçlara gebe o kapıdan geçmeye ve onun şifalandırıcı etkisini hissetmeye hazır mısınız?


Yeni Olasılıkları Mümkün Kılma Sanatı: KABUL zihninizdeki çıkmaz sokakları çiçeklerle bezeli ferah yollara dönüştürecek. Bu kitap ruhunuza iyi gelecek…

Bir yaşam biçimi ve anlayışı olarak “Mindfulness”, yaşamımıza değer katıyor. Bizlerin acılarına ve yaralarına dokunacak bir anlayış geliştirmesi “Mindfulness” kavramını daha anlamlı hale getirdi.

Günümüz psikoterapisine en önemli katkılardan biri de “Mindfulness” Temelli Terapilerin geliştirilmesi ve uygulanmaya başlanmasıdır. Tüm dünyada sayısız araştırmalarla etkinliği saptanan bu yöntem ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı.

Bu kitap “Mindfulness” kavramını her yönüyle ele alıyor. Benzer kitapların aksine, bu kitap sadece kişisel görüşlere değil, kavramın bilimsel temellerine de yer vermektedir. Bilimsel araştırmaların ve teorilerin gösterdiği yönde bir anlatım dikkati çekiyor. Dolayısıyla okurken uçuşan sözleri değil, gerçeği hissediyorsunuz.

“Mindfulness” kavramını anlatmak ve anlamak zordur. Ama bu kitapta kullanılan dilin herkese hitap ettiğini söyleyebilirim. Derli toplu, net ve anlaşılır ifadelerle “Mindfulness” anlatımı dikkati çekiyor.

Zümra Atalay’ın “Mindfulness” kavramıyla ilişkili ilk kitabı bu değil. Daha önceki kitaplarını da okumuştum. Ancak bu kitapta bilimsel araştırmalarla kendi deneyimlerini, ilkesel görüşlerle hayatın günlük gerçekliğini çok iyi örtüştürdüğünü düşünüyorum.

Hayata odaklanmak için okumanızı öneririm…

Prof. Dr. Kültegin Ögel

Compassion: The Art of Living with Challenging Emotions and Situations

May 2019

Şefkat, insan yaşamında zaman zaman kaçınılmaz olabilen acıya farkındalık-duyarlılık ve insan acılarının azaltılması doğrultusunda bir sorumluluk gerektirir. Acı karşısında sergilenen duyarsızlık insan olmanın temel erdemlerinden birine körleşmek demektir.

Şefkat, öğrenilip geliştirilebilen ve içinde farkındalık, duyarlılık, empati, cömertlik, paylaşım gibi ögeler barındıran bir erdemdir. Yalnızca birinden diğerine yöneltilen değil, aynı zamanda bireyin kendine yönelttiği öz şefkati de içerir.

Sevgili Zümra Atalay bu eserinde, insan olmanın önemli bir parçası olmasına rağmen giderek unutulmaya başlanan bir değer olan şefkati değişik boyutlarıyla, okuyucunun kolaylıkla takip edebileceği yalın bir dille aktarmış. Bilimsel bilgilerin yanı sıra kişisel deneyimlerini de katarak şefkati yaşamımıza yeni baştan entegre etmenin yollarını paylaşmış. Kitabının okuyucuya önemli katkılar sağlayacağına inanıyor ve özenle ortaya çıkan bu eser için kendisini kutluyorum.

Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur

Şefkat Korkaklara Göre Değil Kitap

“Bu kitap, yeni bakış açıları sunarak, günlük hayatımızın manzaraları arasında gezinirken bize rehberlik ediyor. Bizi okumaya, sonrasında üzerine düşünmeye ve daha sonra da uygulama yapmaya davet ediyor. Yaşam içerisindeki alışkanlıkları nasıl tersine çevirebileceğimizi adım adım keşfetmemize ve hem dışarıya, başkalarına, hem de tazelenmek ve yenilenmek amacıyla kendi içimize olmak üzere her iki yöne doğru şefkat geliştirmemize yardımcı oluyor.” – Mark Williams, Oxford Üniversitesi, Klinik Psikoloji Profesörü

Serin Bir Baş, Sıcak Bir Kalp Için Çağrı Şefkat, Nezaket, Odaklanma ve Sakinlik...

Bazen bedenimiz bir yerdeyken zihnimizde başka bir yerdeymişiz gibi hissettiğimiz anlar olur. Mesela sınıfta ders dinlerken bedenimiz sınıfta olsa bile, aklımız dışarıdaki güzel havada ya da gideceğimiz bir etkinlikte olabilir!

Merak etme, bedenimizin olduğu yere, yani şimdiki ana gelmeyi öğrenebiliriz. Dikkatimiz her uzaklaştığında onu nazikçe geri getirebilmeyi de.

Bu kitap okulda, evde ve arkadaşlarınla ilişkilerinde sana yardımcı olacak. İçerisindeki açıklamaları ister ebeveynlerinin, öğretmenlerinin rehberliğinde; istersen kendi başına okuyabilirsin. Kitabın içindeki ses kayıtlarına ulaşarak meditasyon yapabilir, hikâye dinleyebilir ve mindfulness becerilerini geliştirecek egzersizleri uygulayabilirsin.

Contact

+90 (530) 240 49 17

Halaskargazi Mah. Valikonağı Cad. No:65 Kat:2 – Nişantaşı, Şişli

 İstanbul 

  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • LinkedIn
Mindfulness Institute logo

© 2014 | Mindfulness Institute
by Zümra Atalay

kurumsalwebsitesi.co

Subscribe to Our Newsletter

Thank you for subscribing!

bottom of page